Hopp til innhold

Tok NM-sølv med skidressen bak-fram

LILLEHAMMER (NRK.no): Heidi Weng måtte bare le da hun oppdaget at hun sto på startstreken i NM med renndressen feil vei.

Heidi Weng

Det synes ikek så godt på bildene, men Heidi Weng kjente det godt i halsen at skidressen var tatt på bak-fram.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg begynte bare å le. Da hadde jeg noe å le av istedenfor å være nervøs. Jeg vet jeg får høre det når jeg kommer i mål. Det er en som kan gjøre det, og det er meg. Jeg er litt surrete, sier Heidi Weng til NRK.no.

Hun leverte en imponerende 10-kilometer i NM torsdag, der hun knep sølvet foran selveste Marit Bjørgen og kun ble slått av suverene Therese Johaug.

– Kjente det i halsen

Men ungjenta Heidi Weng pådro seg altså også oppmerksomhet på andre måter. Landslagsløpere som stiller til start i viktige skirenn med skidressen bak-fram, er ikke hverdagskost.

– Kristin Størmer Steira sa fra da jeg sto på start. Og jeg kjente det i halsen, for å si det sånn, at det var litt stram. Men sånn er det når man er litt rask og litt nervøs før start. Da får man til det meste. Og jeg får det alltid til, gliser Weng selvironisk.

Bronsejenta fra 15-kilometeren i VM i Val di Fiemme har en egen evne til å havne i litt spesielle problemer. Som for eksempel da hun måtte gjennomføre store deler av et verdenscuprenn med en plastpose i smurningen.

Noe lignende var faktisk nær ved å skje i torsdagens løp.

– I sistebakken fikk jeg faktisk en plastikkpose på skien, som jeg klarte å riste av. Da tenkte jeg at det hadde vært typisk meg at den hadde satt seg fast, sier hun.

– Har kontroll

– Er du litt distré?

– Jeg er ikke rotete. Jeg har det ganske ryddig hjemme, faktisk. Men når jeg blir litt stresset og nervøs, da blir det litt halvveis. Men jeg kommer som regel alltid til start, konstaterer hun.

22-åringen fra Ytre Enebakk føler likevel at hun har kontroll.

– Ja, jeg føler jeg har ganske bra kontroll. Bare du har på deg ski, staver, startnummer og brikke på beina, så er du klar, fastslår Weng.

Mens Marit Bjørgen og Therese Johaug reiser til høyden etter torsdagens NM-løp, planlegger Weng å gå både sprint og 15-kilometer i NM før hun følger etter til Seiser Alm.

OL-formen er unektelig i anmarsj for jenta som er bankers på de norske OL-lagene på stafett, 10-kilometer og 15-kilometer fellesstart med skibytte – og som også begynner å bli vanskelig å komme unna på tremila.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal